بعد از مدتها، محمود احمدی‌نژاد به تلویزیون آمده است. وی اظهار داشت که این اولین گزارش به قول‌ها و برنامه‌های دولت اختصاص دارد. دومین برنامه وی در جمع مدیران صدا و سیما خواهد بود. سومین برنامه که گزارش تفصیلی است در دیدار ماه رمضان با مقام معظم رهبری است. گزارش چهارم بیان اولین‌های دولت و گزارش پنجم در آخرین روزها و به گفته رئیس جمهور برای حلالیت طلبیدن است.

 

گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور با مردم دقایقی قبل از ساعت 22 از شبکه یک سیما آغاز شد. 

 مرتضی حیدری مجری مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری دور یازدهم اجرای این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی که در دفتر رئیس‌جمهور انجام می‌شود را برعهده دارد. احمدی‌نژاد سخنان خود را با قرائت دعای "اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و شیعته والمستشهدین بین یدیه" آغاز کرد. 

 

  وی با بیان اینکه "به طور طبیعی در آخر دوره باید گزارشی خدمت ملت ایران تقدیم کنیم"، گفت که این گزارش را در 5 بخش و در سطوح مختلف در مقاطع زمانی متفاوت ارائه می‌دهد. وی اظهار داشت که این اولین گزارش به قول‌ها و برنامه‌های دولت اختصاص دارد. دومین برنامه وی در جمع مدیران صدا و سیما خواهد بود. سومین برنامه که گزارش تفصیلی است در دیدار ماه رمضان با مقام معظم رهبری است. گزارش چهارم بیان اولین‌های دولت و گزارش پنجم در آخرین روزها و به گفته رئیس جمهور برای حلالیت طلبیدن است. 

 

  مجری برنامه از احمدی‌نژاد پرسید که چرا در سال 84 فکر کردید می‌توانید رئیس‌جمهور شوید که وی گفت: من از اول انقلاب سطوح مختلف مدیریتی را تجربه کردم. من با توانمندی‌ها و ضرورت‌های کشور آشنا بودم و مقعتقدم ظرفیت‌های ملت ایران بی‌نظیر است و ملت ایران می‌تواند در بالاترین سطح زندگی کند و پیشرفته‌ترین، شایسته‌ترین و مرفه‌ترین باشد و کشوری را داشته باشد که از فقر، تبعیض و محرومیت در آن خبری نباشد و همه در رشد و کمال باشند و لذت انسان بودن را بچشند. 

 رئیس جمهور اضافه کرد: من باور داشتم که کشور را می‌شود بهتر و با سرعت بیشتر اداره کرد لذا تصمیم گرفتم و احساس تکلیف کردم که کاندیدا شوم و آنچه در توان خودم و ملت می‌بینم، برای رسیدن به قله‌های بالاتر آزاد کنم. احمدی‌نژاد افزود: در سال 84 عده‌ای از سیاسیون فکر می‌کردند هر کس می‌خواهد در این عرصه وارد شود، باید وابسته به جناح‌ها و گروه‌ها باشند و احزاب هم که با من زیاد خوب نبودند و با ورود من مخالف بودند و فشارهایی هم آوردند که من را از صحنه خارج کنند. 

 

  وی با بیان اینکه رئیس جمهور نباید وامدار هیچ گروهی الا مردم، انقلاب، شهدا و ایثارگران باشد، یادآور شد: ملت در سال 84 خود را محصور در جریانات سیاسی نمی‌پنداشت چراکه سطح ملت بالاتر از آنهاست و می‌دیدم که مردم دنبال حرکت‌های بزرگ و آزادسازی ظرفیت‌های عظیم و قله‌ها و آرمان‌های بلند انسانی هستند و دنبال حرف‌های احزاب و جناح‌ها نیستند. 

 

احمدی‌نژاد در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی در پاسخ به این سوال که در سال 84 چقدر احتمال پیروزی خود در انتخابات را می‌دادید؟ گفت: من 100درصد نسبت به این کار مطمئن بودم. 

 وی در پاسخ به این سوال مجری که یعنی صددرصد به پیروزی خود مطمئن بودید؟ اظهار داشت: بله. 

 رئیس جمهور همچنین د‌ر مواجهه با این پرسش که چند ماه قبل از انتخابات از این مسئله مطمئن بودید؟ تصریح کرد: چند ماهی قبل‌ انتخابات بود البته در آن زمان ما مشغول به کار بودیم و اعلام ما به کارها آسیب می‌زد. البته من در روزهای آخر و روز ثبت‌نام کاندیداتوری خود را اعلام کردم و فکر می‌کنم در روزهای 23 یا 24 اردیبهشت بود و حتی در آنجا اعلام کردم اینکه در روزهای آخر برای ثبت‌نام آمده‌ام، دلیل دارد.

 وی در پاسخ به این سوال که چند ماه قبل از انتخابات از کجا به این اطمینان رسیدید؟ گفت: من به عظمت ملت ایران و آرمان‌خواهی ملت باور داشتم و بالاخره ما در میان مردم بودیم و می‌دانستیم ‌مردم سطح بالاتری را می‌خواهند و این سطوح معمولی جواب نمی‌دهد و کمال‌جویی ملت ایران را ارضا‌ نمی‌کند.

 رئیس جمهور تاکید کرد: من در سال 84 فکر می‌کردم ‌باید فضا را عوض کنم و مناسبات را عوض کنیم، چراکه بالاخره خط سیری در آن زمان‌ها آمده بود و تجربه شده بود و مردم به دنبال فضای جدیدی بودند. 

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا قول‌هایی که در سال 84 به مردم دادید را به خاطر دارید؟ اظهار داشت: بله؛ ما برنامه‌ای را در آن زمان اعلام کردیم که 5 محور داشتیم و یک قول دادیم؛ محورهای اصلی برنامه که من خیلی بر آن تاکید داشتم، اولین آن عدالت و عدالت‌گستری بود و در ادامه توضیح می‌دهم که چرا عدالت مهم است.

 وی افزود: دومین برنامه ما خدمت‌رسانی بود و به دنبال توسعه فرهنگ خدمت‌رسانی بودیم‌ چرا‌که نقش اصلی حکومت عدالت و خدمت‌رسانی است و شأن مسئولین جز خدمتگزاری نیست و من در آن زمان فکر می‌کردم ‌این شأن جابه‌جا شده و باید آن را احیاء کنیم.

 رئیس جمهور تاکید کرد: برنامه سومی که ما اعلام کردیم، توسعه مهرورزی ‌و برنامه چهارم پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور بود، برنامه پنجم نیز بازگشت مردم و بازگرداندن دولت به مردم ‌و باز کردن حلقه‌های بسته‌ای بود که شکل گرفته بود ‌لذا این برنامه‌ها را در برنامه‌های گوناگون اعلام کردیم که در بعضی جاها یکی و در بعضی جاها همه را اعلام کردیم.

 احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: البته در آن زمان من یک قول به مردم دادم و تنها قولی که بنده به مردم دادم، این بود که در آن زمان نگفتم پول می‌دهم و یا اضافه می‌کنم و هیچ بلکه تنها قولی که به مردم دادیم، این بود که تمام توان و وجود خودم و دولت را صرف تحقق این برنامه‌ها می‌کنیم،‌ ملت هم بزرگواری و لطف کردند و یک کوچکترین و فرزند کوچک خود را به خادمی خود انتخاب کردند.

 مجری برنامه پرسید "دولت‌های مختلف هر کدام به یک نام شناخته می‌شوند؛ به طور مثال دولت‌های گذشته به نام سازندگی و اصلاحات شناخته می‌شوند اما دولت شما عنوان‌های مختلفی داشته که آخرین آن دولت عدالت بوده است و این هم به دلیل تأکید شما بوده است. آیا توانستید عدالت بهتری را نسبت به 8 سال پیش پیاده کنید و امروز نسبت به 8 سال پیش توانسته‌اید عدالت بهتری را پیاده کنید و آیا امروز شرایط ملت ایران نسبت به 8 سال پیش عادلانه‌تر است"، احمدی‌نژاد هم در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: عدالت بسیار بسیار مهم است و پیامبر الهی همه برای سعادت انسان آمده‌اند.

 احمدی‌نژاد ادامه داد: اولین دعوت پیامبران، دعوت به توحید بوده ‌و بلافاصله دعوت به عدالت بوده است؛ عدالت ترجمه عملی توحید در زندگی اجتماعی است و اگر بخواهیم توحید را در نظام اجتماعی پیاده کنیم، عدالت اجرا خواهد شد؛ عدالت به معنای فراهم کردن محیط مناسب برای رشد استعدادهای انسان است.

وی افزود: انسان سرشار از استعدادهاست و استعدادهای عظیمی دارد و می‌تواند تجلی خداوند روی زمین باشد و به مظهر ‌اسماء الهی تبدیل شود؛ هزاران اسم الهی وجود دارد که انسان می‌تواند مظهر تجلی آنها باشد و به عبارت بهتر مخزن اسرار خداوند باشد.

 رئیس جمهور با بیان اینکه انسان آئینه معرفی خداوند است، تصریح کرد: با وجود این همه استعداد، قدرت، خلاقیت، علم، حکمت، مهربانی، اما همه اینها در شرایط عدالت شکوفا می‌شود.

 احمدی‌نژاد با بیان اینکه بهتر است در این زمینه مثالی بزنم، تاکید کرد: دانه گیاه دانه استعداد است و می‌تواند به ساقه برگ، گل و میوه تبدیل شود‌ لذا این یک استعداد است و زمانی شکوفا می‌شود که شرایط عادلانه را برای آن فراهم کنیم یعنی خاک، دما، رطوبت و آب مناسب از نمونه این شرایط است و این استعداد شکوفا می‌شود.

 وی خاطرنشان کرد: بستر شکوفایی استعدادهای الهی و بزرگ شدن، عظمت و کمال انسان عدالت است و اگر عدالت نباشد، فرصتی برای رشد پیدا نمی‌شود. باید در این زمینه مثالی بزنم؛ فردی که هشتش گروی نه‌اش است و یا کسی که از همه امکانات محروم است، چگونه می‌تواند به خود و عظمت‌ها و استعدادهای خود فکر کند و چقدر فرصت پیدا می‌کند که رشد کند؟

  محمود احمدی‌نژاد در ادامه سخنانش اظهار داشت: در داخل فشارها به دولت نهم و دهم خیلی سنگین بود. تحریم‌های ناجوانمردانه داشتیم البته در‌خصوص قضیه هسته‌ای وارد نمی‌شوم چراکه در این باره باید بحث شود و من نیز مدتی است که دخالتی در این قضیه ندارم، اما بالاخره تحریم‌ها یک فضا درست و شرایط سختی را ایجاد کرد.

 "ما هم اول معتقد بودیم هر کاری که دولت می‌کند، باید برای مردم باشد و نتیجه‌اش باید به سمت مردم برگردد و منجر به توانمندتر شدن ملت شود یعنی مردم باید بالا بیایند؛ هم به لحاظ رفاهی، هم به لحاظ علمی و توانایی‌ها و توانمندی‌های شخصی، ما یک مدت زیادی در بخش‌های گوناگون برای نزدیک شدن به عدالت برنامه اجرا کردیم، البته من در صدا و سیما یک تحلیل گسترده‌تری خواهم داشت که بالاخره نظام سرمایه‌داری هست، نظام مارکسیستی هست و ما باید چه کار باید بکنیم؟"

 رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ‌برای اینکه یک مقداری فاصله‌ها را کم کنیم ‌و در کشور فرصت‌ها را توزیع بهتر کنیم، ‌اولین کار دولت توزیع سهام عدالت بود و قرار شد ‌بنگاه‌ها را واگذار کنیم، قبلا اینطور بود که بنگاه‌ها واگذار می‌شد به کسانی که قدرت خرید آن را داشتند و کسانی توان خرید را داشتند که قدرتمندتر بودند اما دولت آمد و گفت سهام عدالت‌ و معتقد بودیم ‌همه آن را واگذار نکنیم یا در بورس ببریم چراکه اینها سرمایه‌های ملت ‌و متعلق به مردم است که آرام آرام روی هم نشسته و باید به جیب همه مردم برود، از این‌رو سهام عدالت را تعریف کردیم که ‌‌بعد تبدیل به قانون شد و به شش دهک تعلق یافت و ما معتقد بودیم ‌باید به هر 10 دهک پرداخت شود، اما چیزی ‌تصویب شد که با جمعیت الان می‌شود 45 و نیم میلیون نفر و تا الان بیش از 40 میلیون نفر شناسایی شده‌اند و سهام تعلق گرفته و سهام به نام آنها شده و الان به آنها تعلق گرفته است و این کار بزرگی است که 45 و نیم میلیون نفر شناسایی شود و الان هم 8 میلیون نفر دیگر نیز در راه است.

 وی با بیان اینکه دو دهک از این 6 دهک که تحت پوشش نهادها هستند یا خیلی ضعیف هستند، سهام مجانی می‌گیرند، گفت: به این افراد سهام به قیمت 5 سال قبل یک میلیون تومان به صورت مجانی به هر عضو خانواده داده می‌شود اما بقیه افراد باید آن یک میلیون تومان را به صورت قسط 10 ساله برگردانند. برنامه‌ ما این بود که از اول یک مقدار از برنامه 10 ساله را برای قسط بگذاریم که سال اول را این کار را کردند و بعد یک مصوبه را گذراندند و گفتند تمام اقساط داده شود و بعدا سود تعلق گیرد. گفتند تا قیمت یک میلیون پرداخت نشود، سودی ندهید و طبیعی است تا زمانی که کامل پرداخت نشود، به بورس هم نمی‌رود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما برنامه‌ای در شورای عالی اصل 44 داشتیم که به میزانی که قسط‌ها پرداخت شده، اجازه دهید ‌به سهام برود و آزاد شود. تا الان 1384 میلیارد تومان سود پرداخت کرده‌ایم که عمدتاً به همان دو دهک درآمدی اولی و دومی بوده است یعنی پایین‌ترین دهک‌های درآمدی کشور. ما ‌40 درصد واگذاری بنگاه‌ها بزرگ ‌که دولت بازار آنها را کنترل می‌کند را سهام عدالت دادیم و 5 درصد را نیز به نام سهام ترجیحی به کارگران اختصاص دادیم که 1241 میلیارد تومان می‌شود. 

 

  وی به هدفمندی یارانه‌ها هم اشاره کرد و گفت: کار دیگری که دولت کرد، هدفمندی یارانه‌ها بود. یکی از کارها برای جلوگیری از تبعیض هدفمند کردن یارانه‌هاست. خیلی‌ها هستند که از محل همین یارانه‌ها ثروتمند شدند یعنی انرژی آزاد را گرفته‌اند و فروخته‌اند و کار کوچکی روی آن انجام داده‌اند یعنی اصل کار آنها انرژی بوده است اما محصولشان را بازار آزاد می‌فروختند و این هدفمندی یارانه‌هاست و کاهش مصرف، اصلاح ساختارها و بهره‌وری نیز از مزایای هدفمندی یارانه‌ها بود، اما یک گام بزرگ هدفمندی یارانه‌ها عدالت بود. در کشور فردی پیدا می شود که سالی 5 لیتر بنزین مصرف نمی‌کند و در عین حال کسی پیدا می‌شود که سالی بیشتر از 5 هزار لیتر بنزین مصرف می‌کند؛ خب! این باید هزینه‌اش را بپردازد لذا ما این را توزیع یکنواخت کردیم و فکر می‌کنم هر‌چه جلوتر برویم، این توزیع یکنواخت به عدالت کمک می‌کند. 

 

  احمدی‌نژاد با بیان اینکه ما فاصله‌ها را کمتر کردیم، گفت: یک کار دیگر که انجام دادیم، توزیع بانک‌ها قرض‌الحسنه بود. مردم قبلا وقتی پولی را می‌گرفتند که این پول ها به صورت قرض‌الحسنه نبود. 

 

  وی با طرح این سوال که قرض‌الحسنه را چه کسی می‌گیرد؟ ادامه داد: این را معمولا طبقات پایین درآمدی می‌گیرند، 59.9 درصد در سال 84، به قرض‌الحسنه برمی‌گشت اما الان تقریبا 98 درصد شده است. از همین‌ها چه اتفاقی افتاده است؟ حدود 4 میلیون و 500 هزار نفر وام ازدواج گرفته‌اند یعنی بیش از 11 میلیارد تومان که اینها را هم طبقات پایین می‌گیرد و بیش از این رقم نیز قرض‌الحسنه کارهای ضروری گرفته است. مشاغل خانگی تعریف شد. کسانی بودند که نمی‌توانستند بنگاه تاسیس کنند، چون این کار نیاز به سرمایه بالا و هزینه زیاد دارد و ساختمان می‌خواهد و ... ولی در خانه می‌توانند تولید شغل کنند، 6 هزار و 500 میلیارد تومان به این امر اختصاص داده‌ایم یعنی به مشاغل خانگی. 

 

 رئیس‌جمهور گفت: طرح بنگاه‌های کوچک در کنار بنگاه‌های بزرگ و متوسط مطرح شد. در طول 3 - 4 سال حدود 8 الی 9 درصد تسهیلات بانکی را به بنگاه‌های کوچک هدایت کردیم و بنگاه‌های کوچک نیز معلوم است که اکثرا می‌خواهند یک دستگاه کوچک بخرند یا وارد حمل و نقل عمومی شوند و یا در خانه یک دستگاهی بخرند و شروع به تولید و یا کاری بکنند و وارد کار اقتصادی شوند. حدود 30 هزار میلیارد تومان یارانه برای بنگاه‌های کوچک پرداخت شده و یک میلیون و 200 هزار شغل نیز ایجاد شده است.

 

احمدی‌نژاد در ادامه سخنانش به طرح مسکن مهر اشاره و خاطر‌نشان کرد: مسکن مهر هم در شهر و هم در روستا انجام شده و تا الان بیش از 30 هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است. خیلی‌ها که نمی‌توانستند آرزو کنند صاحب‌خانه شوند، الان صاحب‌خانه هستند. سرمایه‌گذاری‌ها را ‌در کشور پراکنده کردیم.

 

وی اضافه کرد: قبلاً می‌گفتیم سه استان کشور صنعتی هستند اما الان اکثر استان‌های کشور دارند به سرعت صنعتی می‌شوند. ‌توزیع فولاد، توزیع خودرو، توزیع صنایع گوناگون در کشور نمونه‌هایی از صنعتی شدن هستند. الان هرمزگان به سرعت به استان صنعتی تبدیل می‌شود و بوشهر، همدان، کرمانشاه، کردستان، حتی گیلان و مازندران و گلستان که قبلا توسعه صنعتی نداشتند، الان صنایع سازگار با کشاورزی و محیط زیست در آنجا هست و گسترش پیدا می‌کند.

 

وی گفت: برنامه بعدی توسعه مراکز آمزوش عالی بود. آموزش عالی یک فرصت برای رشد استعدادهاست. الان ما جایی نداریم که مرکز آموزش عالی در آن نباشد؛ همه جا هست و تعداد دانشجویان دو برابر است.

 

رئیس جمهور با اشاره به سفرهای استانی هیئت دولت گفت: دولت سفرهای استانی را طراحی کرد یعنی آمایش سرزمینی را عینی پیاده کرد. هر استانی که دولت می‌رفت، مطالعه می‌شد و دولت در استان تصمیم‌گیری می‌کرد، به همین ترتیب منابع را به سمت مناطق گوناگون می‌برد، حتی رئیس جمهور به استان‌ها و روستاها سفر می‌کرد و وزرا به شهرستان و روستاها سفر می‌کردند یعنی فشاری از ناحیه دولت برای توزیع منابع در سراسر کشور وجود داشت.

 

احمدی‌نژاد تصریح کرد: حقوق بازنشسته‌ها، کارگران مستمری‌بگیرها ترمیم شد. نمی‌گویم الان وضعیت ایده‌آل است‌ ولی جهشی انجام شد و کارمندانی که پایه آنها پایین بود، دو سه سال بالا رفت. هرسال گندم خرید می‌شد اما پولش به کشاورزان داده نمی‌شد اما ما بعضی بدهی‌های دولت که از سال 72 مانده بود‌ را پردخت کردیم و از سال 85 تا الان چند روزه حقوق کشاورزان پرداخت می‌شود.

 

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: یکی رقمی در بودجه به نام توازن گذاشته شده است که به پر کردن خلأ‌ها در مناطق محروم کمک می‌کند تا در حوادثی که عمدتا در مناطق محروم اتفاق می‌افتد، بتوان به سرعت بازسازی کرد. شاید برای بار اول در تاریخ کشور بعد از حوادث مهاجر نداریم و جمعیت منطقه حادثه‌دیده افزایش یافته است و این به خاطر خدماتی بوده ‌که دولت داده ‌و در کمتر از یکسال همه مناطق آسیب‌دیده را بازسازی کردیم و رکورد آن در آذربایجان زده شد و خانه‌هایی که به صورت کامل تخریب شده بود، 3 ماهه بازسازی شد.

 

وی اظهار داشت: سیستم پاسخ به پیام‌ها و مکاتبات مردمی در دولت ایجاد شد و مردمی که به دولت دسترسی نداشتند و با مشکل روبرو بودند، از این طریق با دولت ارتباط برقرار می‌کردند و در حال حاضر 38 میلیون پیام به نهاد ریاست جمهوری رسیده و به 73 درصد آنها پاسخ مثبت داده شده است‌ البته نه اینکه صددرصد چیزی که خواسته را ما توانستیم ‌برآورده کنیم اما تا وقتی که امکانش بود،‌ کمک کردیم و 11 درصد این پیام‌ها مشخصات نداشته و کار ما را سخت کرد و به 7 درصد آنها نیز پاسخ منفی دادیم که یا مشکل قانونی داشته و یا اینکه ابراز محبت بوده و تعدادی از آنها در دست بررسی است.

 

رئیس جمهور اقدام دیگر دولت را عمران روستایی عنوان کرد و افزود: روستاها عمدتاً محروم هستند و ارقام و آمار در عمران روستایی بسیار بالاست. در سال 84 تعداد روستاهایی که از گاز طبیعی استفاده می‌کردند، حدود 2 هزار خانوار بوده است که در حال حاضر این آمار به بیش از 22 هزار خانوار رسیده است. بهسازی و آسفالت جاده نیز با افزایش روبرو بود.

 

احمدی‌نژاد ادامه داد: اقدام دیگری که در دولت انجام شد، تمرکززدایی بوده است و ما اختیارات را به استان‌ها واگذار کردیم و منابع در اختیار آنها گذاشتیم و به آنها اعلام کردیم که شماها بهتر می‌توانید تصمیم‌گیری کنید.

 

وی اقدام دیگر دولت را پیگیری معوقات بانکی معرفی کرد و گفت: در آن سو که از قرض‌الحسنه حمایت کردیم، از سوی دیگر نیز معوقات بانکی را پیگیری کردیم که این معوقات بانکی عمدتاً مربوط به درآمدهای بالاست و مردم طبقات پایین درصد کمی از این معوقات بانکی را تشکیل می‌دهند و بخش کمی از این میزان مربوط به تولیدکنندگان است که ما ملاحظه آنها را می‌کردیم و بخش عمده‌ای از معوقات بانکی مربوط به افرادی است که در بخش خدمات و تجارت فعال هستند که آنها وام را گرفته‌اند و کالا را وارد کرده‌اند و در بازار فروخته‌اند اما وام را بازنگرداندند.

 

رئیس جمهور ادامه داد: ما فشار آوردیم که معوقات بانکی کاهش پیدا کند ‌و تا حد زیادی کاهش پیدا کرد اما مصوبه‌ای گذرانده شد و دست ما بسته شد. از یک طرف وام‌های قرض‌الحسنه را محدود کردند و از طرف دیگر به اسم حمایت از تولید دست دولت در برگرداندن معوقات بانکی بسته شد که بعدا در این مورد توضیح می‌دهم.

 

در ادامه برنامه مجری از رئیس جمهور پرسید برنامه‌ای که خودتان ابتدا اعلام کردید، خدمتگطاری بود، خدمت رسانی یعنی چه و فکر می‌کنید ‌امروز دولت خدماتش چقدر بیشتر از خدمات دولت‌‌های گذشته است و اساساً چه حوزه‌هایی در خدمت‌رسانی در دستور کار قرار دارد و فکر می‌کنید ‌شعار شما امروز چقدر محقق شده است، که احمدی‌نژاد در پاسخ گفت: قبل از اینکه آثار خدمـت‌رسانی را ارائه دهم، باید فلسفه و ضرورت آن را عرض کنم.

 

وی ادامه داد: باید ببینیم ‌اصولا وظیفه حکومت چیست؟ باید بیینیم ‌یک وزیر، مسئول، مدیرکل و یا فرماندار و استاندار و یا رئیس جمهور و معاون چه کاره هستند؟ آیا از خودشان اصالتی دارند و یا ملت اینها را برگزیده است؟

 

رئیس جمهور افزود: روشن است که ملت آنها را انتخاب کرده ‌و ملت مسئولیت اداره کشور را به آنها داده است، در واقع ملت مسئولیت خدمتگذاری را به آنها داده است.

 

احمدی‌نژاد تاکید کرد: در تاریخ این مسئله بوده و در گذشته هم در ایران بوده بطوری که عده‌ای وقتی مناصبی را برعهده می‌گیرند، این احساس در آنها ایجاد می‌شود که آنها برتر و حاکم بر مردم هستند، در صورتی که این باید معکوس باشد یعنی مردم حاکم و مسئولین خادم مردم هستند.

 

وی در همین زمینه افزود: این حس وقتی به وجود بیاید، صحنه خیلی عوض می‌شود. وقتی انسان بالاتر از مردم قرار می‌گیرد، احساس طلبکاری از مردم خواهد داشت‌ اما وقتی ‌ احساس کند خادم مردم است، اگر صد قدم هم برای مردم بردارد، احساس بدهکاری دارد، در این شرایط تبختر و فرصت‌طلبی شکل می‌گیرد و شرایط متفاوت است در صورتی که با احساس روحیه خدمتگزاری در بین مسئولان شرایط به‌گونه‌ای دیگر می‌شود.

 

احمدی‌نژاد ادامه داد: به اعتقاد بنده این دولت توانست در برانگیختن حس خدمت‌رسانی و باور آن در بین مسئولان تا حدود زیادی موفق باشد. در گذشته در سیستم اداری بسیاری از سنت‌ها و آداب و رسوم شکل گرفته بود. به تعبیری اشرافیت شکل گرفته بود که اینها مخالفت خدمت‌رسانی است.

 

وی در ادامه سخنانش نوکر دانستن مسئولان را توهین به آنها ندانست و گفت: ما نوکر مردم هستیم. این نوکر بودن توهین نیست بلکه افتخاری برای ما و مسئولان است.


رئیس جمهور در همین زمینه تصریح کرد: ما در دولت تلاش کردیم ‌روحیه خدمتگذاری را به سیستم اداری برگردانیم و کسی تبختر نکرده و برای مردم ویراژ ندهد و به مردم فخر نفروشد.

 احمدی‌نژاد در ادامه اظهار داشت: فرض کنیم ما به عنوان مسئول در خیابان راه می‌رویم؛ فردی دست بلند کرده و تقاضایی دارد، آیا ما باید به عنوان مسئول بایستیم و پاسخگوی او باشیم و یا برویم؟ اگر ما احساس کنیم ‌حاکم مردم هستیم، باید برویم اما اگر خادم مردم هستیم، باید بایستیم و پاسخگوی درخواست‌های مردم باشیم.

 وی اضافه کرد: شخصی در گوشه‌ای از روزنامه درخواستش را به بنده به عنوان رئیس جمهور ارائه کرده که اگر روحیه خدمتگذاری در رئیس جمهور وجود داشته باشد، باید از طرف خودش و یا حتی خودش با او تماس گرفته و درخواستش را بررسی کند.

 رئیس جمهور اضافه کرد: بنده فکر می‌کنم ‌ما توانسته‌ایم در دولت روحیه خدمتگزاری را به سیستم اداری کشور بازگردانیم. در ادارات درها به روی مردم باز و ارتباطات با مردم برقرار شد و دولت با خدماتش برای مردم تعریف شد نه با تبلیغات و خودروهای گرانقیمت و اتاق‌های پر زرق و برق.

احمدی‌نژاد در ادامه گفت: بنده بارها در استان‌ها و در جمع مدیران اعلام کردم که شما به اندازه‌ای مدیر هستید که به مردم خدمت می‌کنید و خادم ملت هستید. من به یک مدیر‌کل گفتم ‌اگر شما مدیر‌کل هستی، به اندازه‌ای ارزش داری که به مردم خدمت می‌کنی.

 

وی در همین زمینه افزود: بنده همواره به وزرا و مدیران گفته‌ام ‌شما به اندازه‌ای مدیر و وزیر هستید که در جامعه اثرگذار بوده‌اید و به مردم خدمت کرده‌اید. اگر شما یک سیب‌زمینی را هم به عنوان رئیس جمهور بگذارید، به تنهایی ارزش ندارد بلکه خدمت‌گزاری او به مردم به جایگاهش ارزش می‌دهد. مدیر باید خاصیت داشته و به مردم خدمت کند.

 

رئیس جمهور آثار خدمت‌رسانی را در دولت مثبت ارزیابی کرد و گفت: بنده فکر می‌کنم ‌این دولت، دولت پاکی بود و با همه وجود در اختیار مردم قرار داشت. برخی اوقات بنده شرمنده همکاران خود می‌شدم که شبانه‌روز خواب نداشتند و در سفرها و نیز جلسات مکرر شرکت می‌کردند.

 

 

احمدی‌نژاد تصریح کرد: با وجود فشارهایی که از اطراف و اکناف به مسئولین وارد می‌شد، همواره با روحیه خدمت‌گزاری در اختیار مردم بودند و به مردم خدمت می‌کردند. وقتی ‌احساس خدمتگزاری در بین مسئولان به وجود می‌آید، دغدغه‌های دولت با دغدغه‌های مردم یکی می‌شود و مسائل دولت با مسائل مردم گره می‌خورد، البته به این معنا نیست که دولت برنامه‌ریزی‌ها و نگاه کلان برای اداره کشور ندارد اما دغدغه‌های مردم همواره جزو دغدغه‌های دولت محسوب می‌شود و دولت در کنار مردم و برای مردم است.

 

 

 

محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور در ارائه آمار مسکن‌های ساخته‌ شده، گفت: ما این آمارها را دانه به دانه و به اسم صاحب‌خانه می‌توانیم نشان دهیم. 2 میلیون و 203 هزار در برابر 5 میلیون و 267 هزار مسکن. همه اینها دانه به دانه وام گرفتند و سند گرفتند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در این دولت در بخش خدمات ورزشی نیز کارهای خوبی صورت گرفت، اظهار داشت: معادل کل این عدد، قبل از این دولت ورزشگاه ساخته شد، همه اینها هزینه دارد. استادیوم‌های 50‌، 30 و 70 هزار نفره و سالن‌های ورزشی حتی در روستاها ساخته شده‌اند لذا شهرستان جدیدی نداریم که سالن ورزشی نداشته باشد بلکه همه زمین‌های ورزشی و مدرسه دارند.

 

رئیس‌جمهور افزود: 80 - 90 سال است که در کشور مدرسه ساخته می‌شود اما هر‌چه مدرسه در این دولت ساخته شده، نصف این آمار کلی است.

 

احمدی‌نژاد گاز رسانی به روستاها را از دیگر خدمات دولت نهم و دهم عنوان و تصریح کرد: گازرسانی به 2 هزار روستا انجام شده است.

 

 

 




برچسب ها : سیاسی و نظامی  , اقتصادی  ,